Sortera efter:

publiceringsdatum

Din sökning gav följande träffar: 3081 i NU-sjukvården, 461 i Regionövergripande, 16301 i Hela regionen, 1080 i Vårdhandboken

  1. Lymfsystemets anatomi och fysiologi är här mycket summariskt beskrivet. På 1177.se finns grundläggande information och illustrationer samt en anatomisk atlas. Länk finns i Relaterad information.

    Kategori: Vård och behandling, Hud och sår, Lymfödem, vård och behandling, Anatomi och fysiologi

  2. Motståndsandning är en teknik som ger ett motstånd under utandningen med hjälp av en noninvasiv ventilator. Motståndsandning kallas PEP, som står för Positive Expiratory Pressure eller positivt expiratoriskt tryck.

    Kategori: Vård och behandling, Luftvägar, Andningsvård, Andningsbefrämjande tekniker

  3. Kommunicera med patienten och skapa fri luftväg om det finns luftvägshinder. Vid totalt luftvägsstopp utför först ryggslag och sedan buktryck enligt HLR rådets Handlingsplan för luftvägsstopp.

    Kategori: Vård och behandling, Luftvägar, Andningsvård, Andningsbefrämjande åtgärder

  4. Samlingssida för alla sidor inom andningsvård.

    Kategori: Vård och behandling, Luftvägar, Andningsvård

  5. Vid mycket låga blodtryck och hos en patient i chock kan en doppler användas istället för stetoskop.

    Kategori: Undersökning och provtagning, Blodtrycksmätning, manuell, Andra mätmetoder

  6. Med vårdgivare avses fysisk eller juridisk person som yrkesmässigt bedriver hälso- och sjukvård. Enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete, (SOSFS 2011:9) ansvarar vårdgivaren för att ledningssystem finns.

    Kategori: Vård och behandling, Läkemedelsbehandling, Läkemedelshantering, Ansvar

  7. Kontrollmyndigheten gör en riskklassificering och kontrolltid fastställs utifrån hantering och beredningsgrad av livsmedel och produktionsvolym.

    Kategori: Vårdhygien, infektioner och smittspridning, Vårdhygien, Livsmedelshygien, Ansvar

  8. Vårdpersonal som bär på smitta eller har en pågående infektion kan utgöra en stor smittspridningsrisk i det praktiska vårdarbetet. Det är därför viktigt att det finns rutiner för handläggning av vårdpersonal med smittbärarskap eller misstänkt/konstaterad infektion.

    Kategori: Vårdhygien, infektioner och smittspridning, Infektioner och smittspridning, Personalinfektioner inom hälso- och sjukvård, Ansvar

  9. Ansvaret för patientens näringstillförsel förutsätter fasta rutiner med definierade ansvarsområden. Oavsett vårdform ska hygienrutiner, för att förhindra kontamination av näringslösningen, framgå.

    Kategori: Vård och behandling, Nutrition, Nutrition, enteral, Ansvar

  10. Vårdgivaren har det yttersta ansvaret för att städriktlinjer upprättats. I dessa ska framgå vilken kvalitet städningen ska upprätthålla.

    Kategori: Vårdhygien, infektioner och smittspridning, Städning och rengöring, Städning, rengöring, Ansvar för städning och rengöring