Sortera efter:

publiceringsdatum

Din sökning gav följande träffar: 3020 i NU-sjukvården, 468 i Regionövergripande, 16217 i Hela regionen, 1080 i Vårdhandboken

  1. Vårdpersonalen ansvarar för att sängen och rätt utrustning används i enlighet med tillverkarens bruksanvisning. Tillverkaren ansvarar för att vårdbädden fungerar som den är avsedd att fungera. Journalen ska innehålla uppgifter som behövs för god och säker vård.

    Kategori: Vård och behandling, Basal och preventiv omvårdnad, Säng och sängutrustning i vård och omsorg, Ansvar och dokumentation

  2. En patientjournal ska innehålla de uppgifter som behövs för en god och säker vård av en patient. Den person som lägger in- respektive utfarten ansvarar för att märkning av denna sker på ett korrekt sätt och att väsentliga uppgifter om genomförda åtgärder dokumenteras i patientjournalen.

    Kategori: Katetrar, sonder och drän, Märkning av in- och utfartsvägar, Ansvar och dokumentation

  3. Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) omfattar allt hälso- och sjukvårdsarbete som bedrivs i regioner och kommuner (SFS 2017:30). Den reglerar huvudmännens skyldighet att tillhandahålla hjälpmedel till personer med funktionsnedsättning.

    Kategori: Vård och behandling, Hjälpmedel, Hjälpmedel vid fysiska funktionsnedsättningar, Ansvar region och kommun

  4. Det är viktigt att klargöra ansvarsfördelningen mellan olika yrkesgrupper när det gäller medicintekniska produkter.

    Kategori: Arbetssätt och ansvar, Medicintekniska produkter, Ansvarsfördelning

  5. Nutritionsomhändertagande bygger på tvärprofessionell samverkan, där olika professioner bidrar med kunskap utifrån respektive yrkesperspektiv.

    Kategori: Vård och behandling, Nutrition, Nutrition, Ansvarsfördelning

  6. Förtroendevalda politiker ansvarar på kommunal- och landstingsnivå för ekonomiska ramar, mål och inriktning för verksamheten.

    Kategori: Arbetssätt och ansvar, Ansvar och regelverk, Delegering och ansvar, Ansvarsfördelning

  7. NEWS är både ett bedömningsinstrument och ett screeninginstrument. Det kan alltså användas både för att bedöma den enskilde patientens tillstånd över tid, och för att bedöma risk för allvarlig händelse som behov av intensivvård, hjärtstopp eller plötslig oväntad död.

    Kategori: Vård och behandling, Akut bedömning och skattning, Bedömning enligt NEWS, Användning av NEWS

  8. Öronspolning föregås ofta av rekommendationer att använda propplösande medel några dagar innan besöket inom vården. Denna användning har i flera studier ifrågasatts eftersom det inte med säkerhet gått att visa på effekten av propplösande medel.

    Kategori: Vård och behandling, Öronspolning vid vaxpropp, Användning av propplösande medel

  9. Den sterila kirurgiska utrustningen iordningsställs i operationsrummet i direkt anslutning till operationen med stängd dörr och utan någon annan pågående aktivitet i rummet. Placera borden så att luftströmmen från ventilationen inte störs och kan flöda över borden samt undvik att öppna dörren till operationsrummet för att inte försämra ventilationens funktion.

    Kategori: Vårdhygien, infektioner och smittspridning, Operationssjukvård, Arbetsrutiner i operationsrum

  10. Arteriella sår uppkommer som en följd av ateroskleros (åderförkalkning) i stora och mellanstora artärer.

    Kategori: Vård och behandling, Hud och sår, Sårbehandling, Arteriella sår